Hlavní obsah

Manipulátor roky předstíral rakovinu, vynucoval si péči a plnění zvrácených choutek

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivný příběh se v posledních letech odehrál ve Velké Británii. Osmatřicetiletý Kevin Bevis předstíral, že má rakovinu, aby mohl psychicky vydírat svoji o 12 let starší přítelkyni. Svoji nemoc hrál skutečně přesvědčivě.

Foto: Profimedia.cz

Bevis se s Gregoryovou potkal v roce 2016.

Článek

Úředník z anglického Gravesendu. Na první pohled nic zvláštního. Bevis je ale muž dvou tváří. Neváhal předstírat rakovinu, aby si udržel vztah s 50letou Karen Gregoryovou. Simulování přitom dotahoval do značných detailů; chodil o holi, denně bral spoustu vitaminů, předstíral před sousedy zhroucení nebo cesty na chemoterapii.

Jak chcete opustit někoho, kdo umírá? Snažíte se mu zpříjemnit poslední etapu jeho života, jak to jen svedete.
Karen Gregoryová

„Když jsem ho vyzvedávala před nemocnicí, vyšel ven v obvazech a dokázal mi vyprávět o sestřičkách uvnitř. Říkal, že nechce, abych tam s ním chodila a viděla ho v takovém stavu,” uvedla Gregoryová, která se s Davisem seznámila před čtyřmi lety na sociální síti. Bevis si získal její pozornost gentlemanským vystupováním. O jeho manipulátorství přitom neměla ani páru.

Lhal i vlastním rodičům

O tom, že má rakovinu žaludku, informoval svoji přítelkyni v roce 2017. „Nemohla jsem tomu uvěřit. Vždyť byl u toho, když mi umřela na rakovinu teta,” řekla podvedená žena.

Foto: Profimedia.cz

Gentleman, nebo lhář?

Na tom, aby byl dostatečně přesvědčivý, si dal Bevis pořádně záležet. Neváhal lhát ani vlastním rodičům. „Stála jsem vedle něho, když tu zprávu sděloval zdrceným rodičům. Tomu prostě musíte věřit,” nechápala Gregoryová, která má tři děti. Bevis se zúčastnil i charitativního běhu na podporu lidí s rakovinou. Jeho přítelkyně stála mezi diváky a fandila mu.

Plnila sexuální fantazie

Svoje lži navíc Angličan stupňoval. Z rakoviny žaludku přešel k nádoru na mozku a Gregoryové tvrdil, že mu zbývají jen dva roky života. V tu chvíli už o vztahu partnerka pochybovala, ale nedokázala se s mužem v takovém stavu rozejít. Bevis začal po partnerce navíc požadovat nezvyklé sexuální praktiky. Toužil po tom, aby Gregoryová měla sex s jinými muži, na což odmítala zpočátku přistoupit. Nakonec však podlehla a sexuální fantazie svému partnerovi „na sklonku života” plnila.

„Jak chcete opustit někoho, kdo umírá? Snažíte se mu zpříjemnit poslední etapu jeho života, jak to jen svedete,” uvedla žena. „Milovala jsem ho, ale nebyla to žádná extrémní láska. Přátelé mi často říkali, že se o něj vlastně jenom starám,” připustila Britka.

Z gentlemana násilníkem

Bevis postupně začal svoje chování gentlemana měnit v násilníka. Gregoryovou několikrát napadl a škrtil ji. „Naposledy mi řekl, že mě klidně zabije, že nemá proč žít,” popsala děsivé praktiky.

To už žena nevydržela a v prosinci loňského roku ohlásila domácí násilí na policii. Tam Bevis vysvětloval, že jeho chování bylo způsobeno steroidy, které bral v rámci svojí „léčby”. Skončil však v policejní cele a případ se začal postupně rozmotávat.

Divačka upozornila americkou reportérku, že by mohla mít nádor. Měla

Žena

Bevis se vyšetřovatelům přiznal, že rakovinu několik let pouze předstírá. Vedl ho k tomu i fakt, že si policie projela jeho lékařské záznamy. O rakovině v nich nebyla ani zmínka. Měl údajně strach, že se s ním Gregoryová rozejde.

„Absolutně jsem to nechápala a nemohla jsem tomu věřit. Je to jako ze špatného filmu,” popsala svoje pocity po zjištění Gregoryová.

Soud poslal Bevise na 18 měsíců za mříže, nařídil mu rovněž pětiletý zákaz přiblížení ke své bývalé partnerce. I po více než půl roce ale žena trpí nočními můrami. Myslí si, že pokud by případ neohlásila na policii, zahrával by si s ní Bevis dodnes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám