Hlavní obsah

Makakové předvedli ukázkové dodržování odstupu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavní dodržování sociálního odstupu předvedla tlupa makaků v indickém státě Arunáčalpradéš. Při obědvání melounů se zvířata sama usadila s takřka dokonalými metrovými mezerami, podle ministra Kirena Rijiju by si z nich mohli vzít příklad i lidé, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Makakové byli vyfotografováni, jak se při krmení rozprostřeli po silnici, přihlížející vyzdvihli jejich smysl pro dodržování koronavirových opatření. „Perfektní sociální odstup,“ glosoval ministr pro mládež a sport Kiren Rijiju na Twitteru. „Když je budeme bedlivě pozorovat, mohou nám zvířata udělit mnoho lekcí, které nás v našich uspěchaných životech minuly,“ doplnil politik.

Ministrův příspěvek komentovalo množství lidí a podivovalo se nad sofistikovaností makaků, kteří se mezi sebou obvykle spíše perou. „I opice to chápou lépe než lidé,“ uvedl jeden muž, zatímco další vyzdvihl, že jsou něčeho takového schopné i bez tréninku. „Je to pro nás lekce. Říkáme, že lidé jsou nejvyspělejší bytosti, ale nejsou,“ dodal další.

Podle Daily Mailu jde o značnou změnu v chování makaků. Obvykle jde o velmi drzá zvířata, která dokážou být agresivní a často kradou.

Minulý týden napadli makakové ve městě Mírut zdravotníka, sebrali mu vzorky krve lidí nakažených koronavirem a uprchli s nimi na stromy. Vzorky se později podařilo opět získat a byly neporušené, přesto se mnozí obyvatelé obávali, zda by se opice nemohly koronavirem infikovat a šířit ho.

Opice v Indii ukradly vzorky krve s koronavirem

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám