Hlavní obsah

Majitelka psa, který smrtelně zranil tuleně, je špičková advokátka. Trest ji mine

Majitelka psa, který v Londýně napadl a smrtelně zranil tuleně Freddieho, se trestu s největší pravděpodobností vyhne. Devětačtyřicetiletá Rebecca Sabben-Clareová působí v právnickém sektoru jako špičková advokátka se vzděláním z Oxfordu a žije nedaleko místa neštěstí v honosném domě.

Foto: Profimedia.cz

Freddie byl miláčkem okolí.

Článek

Britská právnička byla na procházce se svým psem v neděli krátce po poledni. U řeky Temže však pes spatřil na pláži tulení mládě Freddieho, který v oblasti poslední týdny žil. Záhy došlo k napadení a Freddie musel být vzhledem k vážným zraněním v pondělí utracen.

Jak zjistil britský Daily Mail, Sabben-Clareová, absolventka New College v Oxfordu, známá advokátka a mimo jiné dcera bývalého ředitele prestižní chlapecké školy Winchester College, žije se svým manželem nedaleko v domě, který má údajně hodnotu skoro šesti milionů liber (180 milionů korun). Se svým psem vybíhá k řece, kde k nepříjemné události došlo.

Podle všeho ale majitelka psa, jenž nebyl na vodítku, nebude nijak potrestána. V podobných případech přitom může majitelům psů, jejichž mazlíčci napadnou například hospodářské zvíře, hrozit pokuta až 2000 liber (60 tisíc korun). Tým právníků Sabben-Clareové však v úterý uvedl, že jejich klientka sama navázala kontakt s policií, která jí oznámila, že k žádnému přestupku nedošlo.

Místo, kde Freddie žil, bylo vyznačeno oznamovacími cedulemi. Na nich byli majitelé psů a ostatní návštěvníci žádáni, aby nechali Freddieho žít pokojně a měli své mazlíčky na vodítku.

Londýnská celebrita posledních týdnů musela být utracena, útok psa byl fatální

Koktejl

„Tuleň utrpěl mimo jiné zlomeninu ploutve, tato zvířata navíc nesnášejí moc dobře anestezii. Obávali jsme se také šíření infekce z tržných ran, následky pokousání byly tak závažné, že z našeho pohledu bylo jediné správné a etické řešení Freddieho uspat,“ uvedli ve stanovisku veterináři z British Divers Marine Life Rescue (BDMLR).

Freddie byl vloni jako mládě zachráněn v Nizozemsku a do Londýna se dostal přes Francii. V posledních týdnech se stal londýnskou celebritou a objevil se i v populárním pořadu Good Morning Britain.

Reklama

Výběr článků

Načítám