Hlavní obsah

Madonna už nemyslí jenom na sebe

Novinky, Svatava Hodíková
VELKÁ BRITÁNIE

V dějinách populární hudby je komerčně nejúspěšnější umělkyní. Stal se z ní idol miliónů fanoušků. Zpěvačka a herečka Madonna (45) je však pyšná především na svou roli manželky a matky. Alespoň to v poslední době tvrdí. Německému časopisu Bunte přiznala, že se zcela změnila.

Článek

"Jsem úplně zblázněná do svého muže. Dělám pro něj věci, které by mne dřív nebyly napadly ani ve snu," říká o svém vztahu k britskému režiséru Guymu Ritchiemu, za kterého se na sklonku roku 2000 provdala na skotském zámku Skibo.

Změnila ji rodina

S potěšením mu prý namasíruje nohy, podrbe na zádech, uvaří litry čaje, a dokonce snáší i jeho komandování. "Když jsem byla mladá, měla jsem zcela egoistickou motivaci pro všechno jednání. Byla jsem cílem i středem svého rozhodování. To už je ale pryč," konstatuje žena, kterou si veřejnost po léta spojovala s velmi excentrickým, vyzývavým vystupováním.

Jak sama Madonna říká, změnila ji její rodina, dcerka Lourdes (7) a syn Rocco (3). "Uvědomila jsem si, že mám odpovědnost za své děti. Ony mi dávají budoucnost," tvrdí. Také zjistila, že sestoupit z výšin na pevnou zem je neuvěřitelně osvobozující, a své gigantické ego pomalu, ale jistě odbourává. To jí pomáhá zbavovat se strachu ze stárnutí. "To, že pleť není tak dokonalá jako před dvaceti lety, má co dělat pouze s naším vnímáním," radí popová hvězda, na jejímž kontě je přes 140 miliónů prodaných desek. "Těším se na den, kdy se budu moci i v tomto směru zbavit svého ega, kdy přestanu myslet na to, jak vypadám. Ještě nejsem tak daleko, ale vím, že ten den jednou přijde."

Soužití s Ritchiem ovšem není jen procházka růžovým sadem. Například hned po sňatku se objevil problém s Lourdes, která na nového tatínka žárlila. To se naštěstí rychle vyřešilo. "Guy to s ní prostě umí," chválí Madonna manžela. Občas se i tato prominentní dvojice dostane do sporu. "Oba jsme výrazné individuality. Nemohla bych však žít s nikým jiným. Silní lidé musí být zase se silnými. Myslím, že můj muž a já se k sobě skvěle hodíme," tvrdí umělkyně.

Anglie není Amerika

Ani přivyknutí životu v Anglii není pro Američanku, která si oblíbila kalifornské slunce, jednoduché. "Co mi dává zabrat, je zdejší počasí. Potíže jsem měla i s jízdními zvyklostmi. Také mi občas něco vyrazí dech. Třeba když jsme dávali dohromady náš dům, měli jsme bezvadnou partu stavebníků, kteří ale každý pátek v poledne odjeli na víkend. Dokonce ani vyhlídka na příplatky jejich pracovní rituál nezměnila. V Americe se za dobré peníze pracuje 24 hodin denně."

Madonna má vlastní recept na zvládnutí rodiny, hudby, psaní knih, filmování a dokonce divadla, ke kterému se vrátila po 14 letech. "Nazývám to multitasking. Je to schopnost věnovat se několika rozdílným úkolům najednou. Vyžaduje enormně mnoho energie, disciplíny, neuvěřitelně tvrdé práce a zvědavosti. Pořád se totiž zajímám o nové věci.

"Když vyšla před dvěma lety nová edice Encyclopaedia Britannica, objevilo se v ní i heslo Madonna. Možná ještě výstižněji shrnula svůj život sama zpěvačka v upřímném dopise čtenářům časopisu svého fan klubu: "Jsem bohatá a slavná. Mám skvělou kariéru. Mám talentovaného a báječného manžela a dvě krásné děti. Ale to není úplný obrázek. Mám také chvíle pochyb a slabosti."

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna zaútočí na Bílý dům

První dáma mezi zpěvačkami Madonna chce právě vydávaným CD nazvaným American life ostře promluvit do chystané války s Irákem. Pro Bílý dům bude prý "šokující"...

Madonna není proti Bushovi

Madonna vydala prohlášení ke kontroverznímu videoklipu k písni American Life, kde oblečena do vojenské uniformy vrhá granáty. Následuje záběr na roztrhaná těla...

Výběr článků

Načítám