Hlavní obsah

Madonna píše knihy pro děti podle Kabaly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zpěvačka Madonna zveřejnila, že knihy pro děti, které připravuje, jsou založeny na moralistických příbězích z mystických hebrejských textů, jež studuje. Populární hvězda vysvětlila, že chce vytvořit něco hlubšího, než jsou obvyklé "bezduché a ploché" příběhy pro mládež, píše zpravodajský server Ananova.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

V rozhovoru pro hudební kanál VH-1 si Madonna postěžovala, že příběhy pro děti často nepřinášejí žádná ponaučení. Zpěvačka nedávno podepsala na začátku roku smlouvu s vydavatelstvím Penguin na vydání pěti dětských knih. Vydavatelství nemá zatím v úmyslu zveřejňovat jakékoliv detaily o budoucích dílech. Jediné, co je zatím známo, je titul první z knížek, který zní The English Roses (Anglické růže).

Knihy podle Kabaly

Madonna prozradila, že její knihy jsou postaveny na příbězích z židovské Kabaly. Zpěvačka dodala: "Mám učitele, se kterou jsem posledních sedm let Kabalu studovala. Ten mi poradil, abych napsala pár příběhů pro děti, postavených na poznatcích, které jsem si z učení Kabaly odnesla. Tak jsem to udělala."

O tom, že by mohla sama něco napsat, začala přemýšlet, když četla knížky své dceři Lourdes. "Teď jsem začala číst i svému synovi. Nemohu uvěřit, jak jsou všechny ty příběhy bezduché a ploché. Nebyla tam žádná poučení. Všechno je jenom o princeznách, za kterými přijede princ na bílém koni a vezme si je za ženu. Nic se v příběhu nestane, ona nemusí vyvinout vůbec žádné úsilí. Nikdo se jí neptá na její názor. Neviděla jsem tam nikoho, kdo by musel za něco bojovat. Jsou to knihy o ničem," řekla Madonna.

Nový životní styl, nové album

Zpěvačka v posledních letech zásadně změnila svůj životní styl. Vdala se za britského režiséra Guye Ritchieho, porodila druhé dítě a začala se více zabývat svým okolím. Přiznala, že bývala velice sobecká, ale teď je její prioritou rodina.

Madonna natočila nové album American Life, na kterém zpívá o své matce i manželovi. Je velmi osobní a zpěvačka v něm bilancuje svůj život.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonna chystá 5 knih pro děti

Zpívá, hraje ve filmu a nyní píše knihy pro děti. Američanka Madonna (44) se rozhodla prorazit po koncertních sálech i na knižních pultech. Smlouvu...

Madonna: Já, já, já, jenom já

Madonna se takřka v předvečer vydání nového alba American Life, které představí 22. dubna, postavila poněkud kriticky ke své minulosti. Slova "Já, já a ještě...

Výběr článků

Načítám