Hlavní obsah

Madonna odsoudila přítomnost vojáků v Iráku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Zpěvačka Madonna vyzvala amerického prezidenta George W. Bushe, aby se přičinil o okamžité stažení amerických vojenských jednotek z Iráku. Prohlásila to v úterý v rozhovoru pro britský rozhlas.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.4.2017 Předpremiérová beseda k inscenaci činohry NDM Zamilovaný Shakespeare.

Článek

"Jednoduše nechci americké jednotky v Iráku, tečka," prohlásila šestačtyřicetiletá Madonna v show Jeremyho Vinea pro stanici BBC 2 Radio.

"Mé pocity jsou takové - proč bychom to nemohli udělat?" dodala zpěvačka, která je známá svým postojem proti válkám a kontroverzními názory. Americkou veřejnost pobouřila loni svým klipem k písni American Life, který je považován za výrazně "protibushovský".

Polarizace společnosti

Podle ní se terorismus vyskytuje všude po celém světě. "Světový terorismus je dole na ulici, kolem vašeho domu. Je v Kalifornii." Dále uvedla, že je absurdní domnívat se, že USA mohou terorismus vymýtit tím, že budou "házet tuny granátů na nevinné lidi".

Madonna, která žije se svým britským manželem v Londýně, mimo jiné upozornila, že americká společnost se začíná velmi dělit.

"Jsou lidé, kteří nechtějí přemýšlet a kteří si jen chtějí střežit toho, co jim patří. Jsou lidé, kteří jsou sobečtí a omezení ve svém myšlení, a také ti, kteří se velmi bojí svých rozhodnutí," uzavřela Madonna.

Reklama

Související témata:

Související články

Madonnina ochranka zmlátila fotografy

Dva členové osobní ochranky Madonny byli v pátek předvedeni na policejní stanici v Tel Avivu, kde zpěvačka slavila příchod židovského Nového roku. Strážníci...

Madonna natočila reklamu pro polské rádio

Pouze velké hity - to je slogan známého polského Radia Zet. O tom, že toto heslo bere rozhlasová stanice opravdu vážně, svědčí i jeho nová reklamní kampaň....

Výběr článků

Načítám