Hlavní obsah

Madonna dítě z Malawi adoptovat nebude, soudce její žádost zamítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lilongwe

Malawský soudce Esme Chombo zamítl žádost popové zpěvačky Madonny (50), která chtěla adoptovat druhé dítě z této africké země. Zájemci o adopci v Malawi totiž musejí žít alespoň 18 měsíců a Madonna tuto podmínku nesplňuje. Soudce o této podmínce nerozhodl, jen prohlásil, že musí být splněna.

Článek

Pravidlo o předchozím pobytu v zemi nebylo uplatněno v roce 2006, kdy Madonna směla adoptovat malého Davida, a dokonce ho vzít s sebou do Londýna ještě předtím, než adopce nabyla právní platnosti v roce 2008. Není zcela jasné, proč soudce tentokrát na splnění podmínky o pobytu trval.

Předchozí případ adopce řešil jiný soudce. Někteří aktivisté Madonninu snahu adoptovat tříletou Chifundo "Mercy" Jamesovou kritizují. Tvrdí, že by malé holčičce bylo lépe u jejích příbuzných.

Ve své žádosti o adopci však Madonna uvedla, že babička malé Chifundo není schopna se o ni starat. Matka holčičky zemřela dva týdny po jejím porodu 22. ledna 2006. Otec není v jejích papírech uveden a bratr matky prý s adopcí souhlasil.

Madonna se může odvolat

Malawská ministryně pro blaho mládeže Madonninu žádost o adopci podpořila. "V Malawi máme bezmála dva milióny sirotků, kteří potřebují pomoc," řekla ministryně Anna Kachiková a dodala: "Jako země nejsme s to o všechny se postarat. Pokud lidé jako Madonna adoptují třeba jen jednoho takového sirotka, máme o jednu starost méně."

Soudce ale s ministryní zřejmě nesouhlasí a adopci zamítl. Madonna se ještě může odvolat k malawskému Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám