Hlavní obsah

Maďarský bezdomovec vyhrál v loterii 56 miliónů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Maďarský bezdomovec László Andraschek (55) vsadil v loterii poslední peníze a vyhrál 630 miliónů forintů (56,5 miliónu Kč). Jak ve středu informovala maďarská média, jeho šťastná čísla byla 3, 7, 8, 16, 17, 21 a 24.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Milióny vyhrál ještě loni v září, ale loterijní společnost zveřejnila jeho jméno až nyní.

Andraschek přiznává, že do loterie zvané skandinávské lottó vsadil opravdu své poslední drobné mince. „Následující den jsem byl na železničním nádraží ve městě Györ. Když jsem na informační tabuli uviděl vylosovaná čísla, podlomila se mi kolena,“ cituje šťastného muže deník Blikk.

Jeho život se radikálně změnil. S manželkou si nejdřív pronajali a později koupili byt. Pak koupil byty svým dětem a nakonec si s manželkou koupili dům.

Chce založit nadaci

„Automobil jsem jel koupit na kole. Prodejce se mě ptal, jak drahé auto chci. Na prstech ruky jsem mu ukázal trojku, tak mi nabídl staré žiguli za 270 tisíc forintů. Já jsem mu řekl, že je to nedorozumění, protože já chtěl vůz za tři milióny,“ usmívá se Andraschek.

V dohledné době chce navštívit svou sestru, která žije v Kanadě. Ještě nikdy neletěl. Jeho snem je také dlouhá cesta lodí nebo návštěva Itálie. Myslí však i na lidi s těžkým osudem a chce založit nadaci, která by jim pomáhala.

Nějaké peníze daroval svým pěti sourozencům, ale sám nežije na příliš vysoké noze. „Mně stačí dobrá televize, na které sleduji fotbal,“ říká.

Reklama

Výběr článků

Načítám