Hlavní obsah

Maďarská rodina utíká z domu, do kterého stále bourají kamióny

– BUDAPEŠŤ
Novinky, jky

Maďarská rodina utíká z "prokletého" domu ve městečku Futak. Rozhodnutí padlo v moment, kdy do hlavních dveří domu naboural kamión - už podruhé. Dvacetitunový kolos si prorazil cestu přes dvě svítilny veřejného osvětlení, řadu stromů nakonec i 170 centimetrů vysokou zeď a najel do hlavních dveří domu rodiny Kovacsových.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Rodina už nechce pokoušet štěstí a kvůli nehodám kamiónů se raději stěhuje. Ilustrační foto.

Článek

Vyšetřování maďarské policie zatím přineslo pouze informaci, že řidič nákladního vozu nepožil před jizdou alkohol a automobil dostal smyk kvůli olejové skvrně, která se na silnici nedaleko domu nacházela. Pro 39letou Marii Kovacsovou to však byla doslova poslední kapka.

"Kamión nám narazil do hlavních dveří před čtyřmi roky. Měli jsme s manželem a dětmi velké štěstí, že jsme byli tou dobou vzadu na zahradě," vzpomínala na štěstí v neštěstí Kovacsová.

"Říkal jsem si, že něco takového se už nemůže nikdy stát znovu. No, ale teď se to stalo. Štěstí jsme měli i tentokrát, znovu jsme byli na zahradě, jinak by nás mohl samozřejmě ten letící vůz zabít. Ale teď už myslím, že bychom se měli odstěhovat, než si vybereme všechno štěstí," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám