Hlavní obsah

Lvice se opět pokusila adoptovat antilopu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Silný mateřský pud trápí lvici v keňské rezervaci, která vlastní potomky mít nemůže. Už poněkolikáté a opět marně se podle agentury Reuters pokusila adoptovat malou antilopku, píše agentura Reuters.

Foto: archiv MÚ Rožmitál

Rybův hrob ve starém Rožmitále

Článek

Lvice, kterou strážci rezervace Samburu pojmenovali Kamuniak (požehnaná), ukořistila novorozenou antilopu impala, ale namísto toho, aby ji sežrala, jak by jí velel pud druhu, ji začala olizovat, jako by byla její vlastní. Dokonce se ji snažila nakrmit. Ale ani tentokrát to lvici nevyšlo a strážci našli antilopku v neděli mrtvou - zřejmě kvůli spojení stresu, vyčerpání a nedostatku mateřského mléka.

Strážci tvrdí, že se Kamuniak o adopci pokusila už několikrát, ale žádný z jejích pokusů neměl dlouhého trvání, přestože se doopravdy snažila a v některých případech dokonce dovolila skutečným matkám, aby chodily mláďata nakrmit. Jednu z jejích antilopek sežral lev, další uhynula a zbývajícím se podařilo utéct zpátky k matkám anebo je lvici odebrali strážci rezervace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám