Hlavní obsah

Luxusní jachta za 500 miliónů korun lehla popelem

Novinky, zkr
Chula Vista

Devětasedmdesátiletý Larry Jodsass zůstal zcela zdrcen poté, co přišel o svou milovanou hračku. Na palubě jeho luxusní jachty Polar Bear (Lední medvěd) vypukl ve čtvrtek masivní požár a loď, jejíž hodnota se v přepočtu odhaduje na 485 miliónů korun, je na odpis, napsal server The Los Angeles Times.

BEZ KOMENTÁŘE: Třicetimetrovou luxusní jachtu zachvátil masivní požár

 
Článek

Požár zachvátil třicetimetrovou jachtu ve čtvrtek ráno v loděnici v kalifornském Chula Vista a ještě v pátek loď stále doutnala. Její majitel ji tam nechával opravit po plavbě z Kostariky. „Nesmírně jsem si ji užíval. Byla to má hračka, můj nádherný a úžasný stroj,“ popsal Jodsass se slzami v očích televizní stanici KNSD-NBC 7.

Příčina požáru zatím nebyla určena. Vyšetřovatelé ale pracují i s verzí, že oheň vznikl od jiskry při svařování. Několik dělníků z doku a hasičů se nadýchalo zplodin z kouře a muselo být ošetřeno.

Spouštění skončilo fiaskem

Podobně zdrcený byl začátkem června majitel dvousetmiliónové jachty Baden. Její spuštění na vodu v loděnici v Anacortes totiž skončilo naprostou katastrofou.

BEZ KOMENTÁŘE: Jachta se při spuštění na vodu převrátila na bok

Loď se pomalu nakláněla na stranu, až se položila na levobok úplně.  Místo na cestu kolem světa tak vyrazila do doku na opravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám