Hlavní obsah

Lucie Váchová míří na Miss Universe

Novinky, ČTK, Korzo
ČESKÉ BUDĚJOVICE

Lucie Váchová si vychutnává poslední dva měsíce kralování na pomyslném trůnu české krásy. Na mrhání časem ale nemá ani pomyšlení, neboť se teprve před čtrnácti dny dozvěděla, že pojede reprezentovat naši republiku do Ekvádoru na Miss Universe.

Foto: Lenka Pokorná

Jednou z hlavních disciplín Oranžového vítání prázdnin bylo rozstřelování atomu.

Článek

"Nestačila jsem se o té zemi mnoho dozvědět, ale určitě se tam těším," konstatovala nadšeně.

"Protože mám už za sebou Miss World v Číně, nevěřím, že bych v Equadoru zvítězila, ale v každém případě to beru jako svou velkou příležitost," podotkla Lucie, která si z Číny přivezla úctyhodné druhé místo v dílčí soutěži Miss Sport. 

Maturitu odloží

Profesní povinnosti ji pravděpodobně zbaví možnosti složit maturitu v řádném termínu. Lucie se zkoušky dospělosti zhostí asi až letos v září.

Účast na světových soutěžích ale studentku gymnázia neomlouvá ze zkoušek během roku. "Zrovna teď jsem byla zkoušená z patnácti maturitních otázek. Bylo to pololetní přezkoušení a dostala jsem za dva, což beru, je to pěkná známka," pochlubila se miss.

Před maturitní komisí se bude potit nad otázkami z češtiny, angličtiny, němčiny a dějepisu. Největší strach má prý z němčiny.

Adoptovala šestiletou holčičku

Váchová stejně jako nedávno Lucie Bílá na dálku adoptovala dítě. Je jí šestiletá holčička s africké Guineje. Jmenuje se Assaia Sally a miss jí zaplatila roční vzdělání. 

"Rozhodla jsem se, když na naši školu dorazil letáček o tom, že je možnost adoptovat děti z Afriky a pomoci jim finanční částkou ke studiu," vysvětlila Váchová. Smlouvu podepsala již před půl rokem a původně vůbec nezamýšlela adopci zveřejňovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Váchová odlétá do Číny na Miss World

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) v pátek odlétá do Číny, kde bude reprezentovat Českou republiku na Miss World. Finálový večer soutěže se uskuteční 6....

OBRAZEM: Lucie Váchová v Číně boduje

Česká královna krásy Lucie Váchová (18) se v úterý umístila na druhém místě v soutěži Miss Sport. Klání se konalo v čínském městě Sanja v rámci volby Miss...

Lucii Váchové se v Číně nestýská

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) se bude v čínské Sanje spolu se stovkou dalších kandidátek ucházet o titul Miss World. I kdyby ho nakonec...

Výběr článků

Načítám