Hlavní obsah

Londýn propadl panice, kvůli vetřelci v paláci legitimovali i prince Andrewa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští policisté velmi razantně požadovali před Buckinghamským palácem doklady totožnosti po princi Andrewovi. Stalo se to pár dnů poté, co do areálu paláce pronikl vetřelec. Vévoda z Yorku, který je druhým synem královny Alžběty II., v sobotu ocenil, že se mu policie omluvila.

Foto: Neil Hall, Reuters

Princ Andrew

Článek

Scotland Yard BBC potvrdil, že ve středu večer zastavili před Buckinghamským palácem muže a požadovali po něm, aby se identifikoval.

Bulvární list Sunday Express uvedl, že policisté vyzvali Andrewa, kterého nepoznali, aby zvedl ruce vzhůru a položil se na zem, přičemž použili zbraň. Scotland Yard ale použití zbraně i síly popřel.

Princi se policie omluvila, což ocenil slovy: „Policie dělá obtížnou práci, když má zajistit bezpečnost královské rodiny a odvrátit vetřelce. Někdy jednají chybně. Jsem vděčný za jejich omluvu a těším se na budoucí bezpečné procházky v zahradě.“

Britská policie zatkla v pondělí dva muže pro pokus o krádež v Buckinghamském paláci. Jednoho z nich zadržela v areálu paláce, druhého venku před palácem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám