Hlavní obsah

Loď duchů se objevila po záhadné cestě v Irsku

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře Dennis, která se přiřítila na Britské ostrovy, přinesla k irským břehům loď duchů, která se rok a půl toulala po moři a urazila tisíce kilometrů. Šestasedmdesát metrů dlouhá nákladní loď byla vydána napospas osudu jihovýchodně od Bermud v září 2018, kdy záchranáři dostali do bezpečí deset členů posádky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Loď, která jeden a půl roku driftovala po moři, připlula k IrskuVideo: AccuWeather, Reuters

 
Článek

Nákladní loď The Alta vyplula v roce 2018 z Řecka pod tanzánskou vlajkou a namířeno měla na Haiti. Asi dva tisíce kilometrů jihovýchodně od Bermudských ostrovů však měla poruchu, kterou posádka nedokázala opravit.

Zatímco všichni členové posádky byli zachráněni, loď se vydala na rok a půl trvající cestu po světě a její přesná trasa je záhadou. Vzhledem ke spekulacím, že byla mezitím unesena, bylo pro majitele těžké ji lokalizovat.

Za rok a půl byla spatřena u pobřeží Afriky, nyní se dostala ještě dál a uvízla na skalnatém pobřeží v Irsku. Na palubě nebyl nikdo objeven.

„Připlula z Afriky, okolo španělského pobřeží až do Irska. Nikdy jsem něco podobného u opuštěné lodi neviděl,” uvedl vedoucí záchranné operace John Tattan.

„Je záhadou, jak je možné, že loď nespatřili rybáři ještě předtím, než se dostala až na břeh,” dodal Tattan.

Na největší výletní lodi brázdící řeky se budete cítit jako v bavlnce

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám