Hlavní obsah

Lidská mořská panna tančí pod hladinou se žraloky

Podvodní akrobatka Hannah Fraserová, která si říká „mořská panna“, natočila originální video, ve kterém plave a tančí mezi nebezpečnými tvory z hlubin – žraloky. Tato neuvěřitelná scéna byla natočena v rámci dokumentu „Slzy mořské panny“. Ten si klade za cíl upozornit veřejnost na neutěšenou situaci ohroženého mořského života.

BEZ KOMENTÁŘE: Živoucí mořská panna plave mezi žraloky

 
Článek

Ochránkyně přírody Hannah Fraserová bojuje za ohrožený podvodní svět už několik let. Tvrdí, že i tvorové, jako jsou žraloci, si zaslouží žít a nejsou údajně tak nebezpeční, jak se zdá.

„Věřím, že i žraloci mají své místo ve společnosti lidí, i když jsou nebezpeční,“ vysvětluje akrobatka a ochránkyně Hannah.

I přesto, že se zdá být video velmi bezpečné, měla akrobatka oblečení navržené tak, aby zajistilo její ochranu.

„Museli jsme si dávat pozor na to, aby pod vodou nebylo nic bílé barvy, co by mohlo připomínat rybu. Jelikož mám blond vlasy, pod vodou jsem z bezpečnostních důvodů musela mít raději černou paruku,“ uvedla Fraserová.

Tanečnice se spojila s týmem lidí, aby vytvořili dokumentární film, který má upozornit na ohrožený podvodní svět, zejména na situaci žraloků. Všichni doufají, že změní pohled především australských úřadů, které žraloky tvrdě pronásledují a likvidují je.

Potápěčka s přiléhavým jménem Ocean Ramseyová se také snaží dokázat, že žraloci mají pověst nebezpečných zabijáků neoprávněně. Jako důkaz se povozila na několikametrovém žraloku bílém, který je považován za lidožrouta.

Velký bílý žralok vozil potápěčku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám