Hlavní obsah

Levhart spadl do nádrže plné sinic, bez pomoci by se utopil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Siliguri

Dokonce i majestátné šelmy se někdy ocitnou v úzkých. Mladý levhart v Západním Bengálsku v pondělí opustil bezpečí lesa a vydal se na čajovou plantáž asi 30 kilometrů od města Siliguri, kde spadl do hluboké vodní nádrže.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladý levhart se topil ve vodní nádržiVideo: rightthisminute.com

 
Článek

Voda plná sinic zdaleka nedosahovala k okraji nádrže a kluzké stěny místy až pět metrů vysoké působily jako past. Levhart tak byl uvězněn uvnitř a přes veškeré snahy se nemohl dostat ven.

Na místo dorazili ochránci přírody z indické rezervace Sukna, kteří se před očima mnoha zvědavců snažili divokou kočku různými prostředky vysvobodit z nádrže. Zprvu se jim ale nedařilo a levhartovi už začaly docházet síly, chvílemi mu dokonce klesala hlava pod vodu.

Nakonec se rozhodli rozhodit velkou zelenou síť, do které by šelmu chytili, tento manévr ji ale vyplašil natolik, že odplavala směrem k jiné stěně nádrže, kam další část záchranného týmu spustila žebřík. Mladý levhart se po něm rychle vyškrábal nahoru a asi po hodině plavání konečně mohl zmizet v bezpečí zeleného porostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám