Hlavní obsah

Lety nabízející milování na palubě zakázaly úřady, prý moc rozptylují piloty

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

Britská letecká společnost Mile High Flights, která nabízí svým klientům netradiční službu v podobě sexu na palubě během letu, se pro letošní rok již nedočkala obnovení licence a nejspíš bude nucena skončit. Britský úřad pro civilní letectví, který zamítl žádost o prodloužení licence, své rozhodnutí odůvodnil jednoznačně - pilota malého letadla může ruch ze zadní kabiny příliš rozptylovat, tudíž jsou lety nebezpečné.

Článek

Charterová společnost však s tímto tvrzením nesouhlasí a vnímá ho pouze jako výkřik některého z prudérních úředníků. Mile High Flights nabízela náruživým cestujícím na palubě malého letadla Cessna Grand Caravan maximální komfort v podobě postele se spoustou polštářů a závěsů zajišťujících soukromí. Služba byla přitom určena nejen pro páry, ale v případě zájmu i pro trojice.

Klienti se tímto způsobem mohli stát členy takzvaného Mile High Clubu určeného lidem, kteří mají zkušenost se sexem v oblacích. Společnost nabízela tento zážitek v pohodlí postele s romantickými závěsy a růžemi na povlečení poslední dva roky, účtovala si za něj v přepočtu 19 tisíc a letadla vždy startovala z letiště v Gloucestershire.

Skutečným cílem vyznavačů Mile High Clubu však obvykle není užít si samotný sex v letadle během letu, ale adrenalin, který je spojený s rizikem přistižení „při činu“ spolucestujícími v plném letadle. Pro některé členy klubu by proto podobný zážitek v soukromém letadle nebyl ničím příliš lákavým.

Skutečným důvodem zamítnutí licence pro letošní rok je podle zakladatele letecké společnosti Mikea Crispa to, že někteří z úředníků nesouhlasili s podmínkou členství v Mile High Clubu. „Každý týden dostávám e-maily od lidí, kteří by s námi chtěli letět. Je škoda, že jsme činnost museli zastavit kvůli prudérnímu smýšlení ze strany úřadu,“ řekl Crisp.

Reklama

Výběr článků

Načítám