Hlavní obsah

Letušky Ryanairu vydělávaly pro charitu jen v bikinách

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Již čtvrtý rok po sobě vydávají nízkonákladové aerolinky Ryanair svůj charitativní kalendář. V něm se opět objevuje 12 letušek společnosti oděných pouze do bikin. Vedení společnosti věří, že se prodejem kalendáře podaří získat přes 2,5 miliónu korun pro německou charitativní organizaci Tafel, která pomáhá chudým a podvyživeným lidem po celém Německu.

Článek

"Krásné letušky společnosti Ryanair dostaly opět možnost svléknout se pro dobrou věc. Rozhodnutí pomoci německé charitě ovlivnil fakt, že 30 procent loňského kalendáře si koupili právě lidé z Německa," uvedl ředitel aerolinek Michael O'Leary.

V minulém roce kalendář pomáhal britské charitě KIDS. Ačkoliv jde o dobrou myšlenku, ne vždy se tento projekt setkal jen s kladnými ohlasy.

Vydání kalendáře před dvěma lety vedlo britskou poslankyni Mary Honeyballovou k vyjádření, že jde o sexualizaci leteckého průmyslu, a kalendář popsala jako zoufalý pokus o zvýšení výdělků. O'Leary stroze odvětil, že poslankyně nemá smysl pro humor a jeden výtisk jí poslal.

Kalendář stojí 8,5 libry (zhruba 250 korun) a je ke koupi na palubách letadel této společnosti a na jejich internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám