Hlavní obsah

Letadlu ve vzduchu upadl kus motoru

Letadlo amerických aerolinek Southwest Airlines muselo v sobotu nouzově přistát poté, co došlo k poruše jednoho z motorů. Jeho přední část se za letu uvolnila a odletěla, jak je vidět na fotografiích pasažérů.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Southwest Airlines. Ilustrační foto

Článek

Boeing 737-700 směřoval z New Orleans do Orlanda. Po poruše s ním piloti nouzově přistáli ve floridském městě Pensacola. Na palubě bylo 99 pasažérů a pět členů posádky, všichni vyvázli bez zranění, uvedly aerolinky v prohlášení.

Jeden ze snímků zachycujících poškození motoru.

„Byla to velká exploze. Pak se objevilo trochu kouře a pak už nic. Viděla jsem, jak kusy (motoru) letěly pryč,“ uvedla pro CNN jedna z cestujících, která seděla u okénka a měla na motor dobrý výhled.

Podle pasažérky se spustily dýchací masky, někteří cestující křičeli a plakali. Poté, co se letadlo stabilizovalo, vyšel ven jeden z pilotů a oznámil cestujícím, že přišli o motor.

Na snímcích je vidět, že mírně poškozeny byly i další části letadla.

Aerolinky jako příčinu nehody označily mechanický problém, na vyšetřování incidentu teď spolupracují s Federálním úřadem pro letectví (FAA) a Národním úřadem pro bezpečnost v dopravě (NTSB).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám