Hlavní obsah

Letadlo se při srážce s parašutistou zamotalo do padáku

Novinky, vps

Kuriózní nehoda se šťastným koncem se odehrála o víkendu na letišti u floridské Tampy. Malá Cessna se tam srazila s parašutistou a zamotala se do jeho padáku. Pilot letadla i parašutista z incidentu vyvázli jen s lehkými zraněními, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutistovi se zamotal padák do letadla, on i pilot přežili pád na zemVideo: Tim Telford/Polk County Sheriff´s Office , Reuters

 
Článek

Sedmaosmdesátiletý pilot Sharon Trembley na letišti South Lakeland nacvičoval přistání a vzlet. Při třetím pokusu se střetl s 49letým parašutistou Johnem Frostem, který zrovna dosedal na zem. Ke střetu došlo ve výšce menší než 25 metrů nad zemí.

Křídlo letadla se zamotalo do šňůr padáku a následně čumákem prudce narazilo do země. Frost byl při srážce nejprve vymrštěn do vzduchu, i on se ale rychle a tvrdě setkal s travnatou plochou letiště.

„Najednou jsem se podíval na mou pravou stranu a viděl jsem, jak se ke mně blíží letadlo. Uvědomil jsem si, že mě čeká náraz, skrčil jsem se pro to a připravil se na srážku,“ popisoval Frost v pořadu Good Morning America momenty před nárazem.

Parašutista si z nehody odnesl jen pohmožděniny, a jakmile se bude cítit v pořádku, chystá se skákat znova. Pilot si poškodil průdušnici a potřeboval pár stehů na bradě, od sobotní nehody už byl ale propuštěn z nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám