Hlavní obsah

Letadlo krátce po startu havarovalo. Bylo přetížené kokainem

Novinky, nčs

K nehodě malého letadla došlo minulý týden ve státě Papua Nová Guinea. Podle policie mohlo za komplikace při startu přetížení letadla, které bylo po okraj naplněno kokainem. Pět mužů bylo po nehodě zatčeno, uvedl server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo havarovalo krátce po startu.

Článek

Pět zadržených mužů má patřit k drogovému gangu z australského Melbourne. Policie na něj měla spadeno už dva roky a klec minulé pondělí spadla.

„Australská policie (AFP) se domnívá, že v případu sehrála svoji roli chamtivost. Letadlo bylo napěchované kokainem a policie nemůže vyloučit, že právě hmotnost letadla měla vliv na schopnost vzlétnout,” uvedla AFP ve své zprávě. Stroj měl na ostrov přiletět o den dříve, aby zásilku drogy vyzvedl. Letěl přitom v nízké letové hladině, aby jej nezachytily radary.

Foto: Profimedia.cz

Kokain objevila policie v taškách.

Jako v akčním filmu: Na dálnici v Mexiku shořelo letadlo pašující drogy

Koktejl

Letadlo bylo objeveno v pondělí opuštěné a prázdné nedaleko ranveje. Později policie objevila celkem půl tuny kokainu v hodnotě 80 milionů australských dolarů (1,27 miliardy korun). Droga byla ukryta v 28 taškách společně s hotovostí. Australský pilot se den po nehodě sám přihlásil na policii a byl zatčen.

Mezitím bylo v australském Queenslandu zadrženo pět mužů, kteří jsou z podílu na pašování drog podezřelí. Podle policie mají vazby na italskou buňku organizovaného zločinu. Pokud se podezření potvrdí, hrozí mužům v případě odsouzení až doživotní pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám