Hlavní obsah

Lední medvěd při koupání rozbil kamenem sklo nádrže

– Rotterdam
Novinky, Markéta Klánská

Mladý lední medvěd Vicks z nizozemské zoo v Rotterdamu připravil tento týden několika návštěvníkům šok. Když si v nádrži venkovního výběhu hrál s kamenem, vážně poškodil jedno z velkých bezpečnostních skel. Je možné, že už se kvůli tomu do svého výběhu nevrátí.

BEZ KOMENTÁŘE: Lední medvěd při hře s kamenem rozbil sklo nádrže

 
Článek

Ze záběrů, které v úterý kolem deváté hodiny ráno pořídil 68letý Nizozemec Rob van der Horst, je patrné, že mladý medvěd Vicks, který v rotterdamské zoo sdílí výběh se svou matkou Olinkou, nechtěl okno rozbít záměrně. Podél čtyř pětivrstvých laminovaných skel o síle sedmi centimetrů si jen hrál.

Je vidět, jak dvakrát zvedl ze dna nádrže velký kámen a opět ho pustil dolů. Poprvé kámen proletěl podél skla, podruhé už sklo trefil. Ozvala se rána a na okně se objevila velká prasklina.

Skla teď zkoumají experti

Zdánlivě nevinná hra ovšem může mít pro medvědy závažné důsledky. Podle nizozemských médií nyní bezpečnost skel v zoologické zahradě posuzují různí experti. Na výsledcích jejich zkoumání pak závisí, zda Vicks a Olinka budou moci i nadále užívat venkovní výběh s ohromnou nádrží. Všichni v rotterdamské zoo se ale přimlouvají za to, aby mohl Vicky v Rotterdamu zůstat.

Reklama

Výběr článků

Načítám