Hlavní obsah

Lachtani dostali druhou šanci. Po uvěznění v rybářských sítích byli vypuštěni zpět do moře

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kalifornském městě Laguna Beach vypustili 18. července pracovníci Tichomořského centra mořských savců zpět do volné přírody dvě samičky lachtanů. Ty byly nalezeny ve zbídačelém stavu před třemi měsíci zamotané do rybářských sítí. Emotivnímu momentu, kdy se lachtani vrátili zpět do oceánu, přihlížela řada diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Buoy a Canoe se vrátily zpět do přírodyVideo: Reuters

 
Článek

Ošetřovatelé pojmenovali mladé samičky Buoy a Canoe. Buoy byla nalezena 18. května, Canoe o týden později. Obě byly silně podvyživené, Canoe navíc měla obrovský bolák na krku.

Díky péči odborníků z centra se ale jejich stav během tří měsíců rapidně zlepšil a obě zhruba dva roky staré lachtaní slečny se mohly bok po boku vrátit do oceánu. „Bylo velmi dojemné sledovat, jak byla tvrdá dřina pracovníků korunována úspěchem,“ uvedla pro agenturu Reuters tisková mluvčí centra Krysta Higuchiová.

V oblasti Kalifornie se do rybářských sítí chytí kolem dvou až tří tisíc lachtanů ročně. Tichomořskému centru mořských savců se povede zachránit zhruba desetinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám