Hlavní obsah

Kvůli svatbě snů předstírala rakovinu. Vykutálená podvodnice vyrazila i do Česka

Novinky, Jakub Štěpánek

Devětadvacetilá Britka Toni Standenová tolik toužila po vysněné svatbě, že se rozhodla jít za hranice běžného uvažování. Vymyslela si příběh o smrtelné nemoci, aby její přátelé uspořádali sbírku, která pokryla náklady obřadu a svatební cesty s jejím partnerem. Celá situace se však nakonec vyjasnila a zcela zdravá žena míří za podvod na pět měsíců za mříže.

Foto: Profimedia.cz

Standenová si kvůli předstírání nemoci oholila hlavu. Její otec se svatby nedožil.

Článek

Standenová z anglického města Widnes si už v roce 2015 vymyslela srdceryvnou historku o tom, že jí byla diagnostikována rakovina děložního čípku a zbývají jí pouhé dva měsíce života. Vzhledem k tomu, že skutečně toužila „před smrtí” vstoupit s přítelem Jamesem do manželského svazku, rozhodli se její přátelé, že jí uspořádají svatbu snů.

Na internetu se rozběhla kampaň, díky které se podařilo vybrat zhruba 8500 liber, v přepočtu tedy asi čtvrt milionu korun. Aby byla podvodnice přesvědčivá, neváhala si dokonce oholit hlavu a sdílela fotografie na sociální sítě. Přála si, aby ji k oltáři vedl její otec, který se ale svatby sám nedožil, zemřel na opravdovou rakovinu těsně před obřadem.

Sympatický hasič si od rodiny přítelkyně vypůjčil 300 tisíc. Pak zjistili, že lhal

Krimi

V kostele zazněla slova, která její otec natočil ještě před smrtí, ke gratulacím se přidali dokonce hráči fotbalového Evertonu, kterému Standenová fandí. Po svatbě odcestovala s přítelem na svatební cestu po Evropě. Kromě Turecka či Německa navštívila také Českou republiku.

Po návratu však začala být situace podezřelá. V telefonickém rozhovoru se dvěma kamarády, kteří svatbu organizovali, přiznala, že rakovinu nemá a nikdy ani neměla. Dodala však, že je vděčná, co pro ni lidé udělali, omluvila se a svého činu litovala.

Šest otázek, které je dobré si zodpovědět, než začnete uvažovat o svatbě

Vztahy a sex

„Nevím, jestli se teď budu rozvádět, ani nevím, jestli ještě můžeme být kamarádi. Pochopím, pokud ne,” sypala si nyní před soudem popel na hlavu Standenová. Tu soud uznal vinnou z podvodu a poslal ji na pět měsíců za mříže, kde stráví už letošní Vánoce. Kromě toho bude muset vrátit dva tisíce liber (60 tisíc korun) místnímu podnikateli, který štědře přispěl na poslední přání údajně nemocné ženy.

„Vymýšlela jste lež za lží, pokračovala jste dokonce i v přesvědčování veřejnosti, dávala jste rozhovory do novin, abyste si získala sympatie. Peníze jste použila na svatební cestu. Celá společnost je zděšena vašim chováním,” neměl s obžalovanou slitování soudce v Chesteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám