Hlavní obsah

Krysy mohou za pád třípatrového domu, úplně zničily jeho základy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indické město Ágra ležící ve státě Uttarpradéš se potýká s přemnoženými krysami. Ty se v nedávné době usídlily v základech jedné z tamních budov a zničily je tak, že dům se v neděli zhroutil. Obývala ho devítičlenná rodina, která si všimla, že se dům bortí, a raději jej opustila, napsal list The Times of India.

Foto: Profimedia.cz

Krysy si pod domem vybudovaly síť chodeb a úplně ho zničily. Ilustrační foto

Článek

Krysy ve městě vždycky představovaly velký problém. V posledních letech se však přemnožily natolik, že vytvořenými norami totálně zdemolovaly tamní infrastrukturu, včetně potrubí a základů několika budov.

Po rozsáhlých deštích v posledních dnech se díry v základech jednoho z tamních domů naplnily vodou a budova spadla.

„Můj dům byl zničen v rozmezí několika sekund. Společně s rodinou jsem unikl jen o vlásek. Zkusili jsme úplně všechno, abychom se krys zbavili, a zastavili tak ničení domu, nic ale nefungovalo. Věděli jsme, že to začíná být vážné, neboť v sobotu praskaly zdi. Nečekali jsme ale, že by dům mohl spadnout,“ svěřil se majitel domu Sudhir Kumar Verma.

„Ačkoliv byl zhroucený dům starý, je pravda, že některé části města mají s hlodavci velký problém. Setkám se s členy městské rady a příslušnými úředníky a zkusíme společně vymyslet vhodné řešení,“ přislíbil starosta města Naveen Jain.

Reklama

Výběr článků

Načítám