Hlavní obsah

Krotitel hadů nechal své svěřence kousat do své desetileté dcery

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Chovatel hadů Raymond Hoser nechal v nákupním centru v Park Orchards na předměstí australského Melbourne jedovatý druh zmije a taipana, aby pokousali jeho desetiletou dceru. Chtěl tím dokázat, že jsou jeho svěřenci nadobro zbaveni jedu a nejsou pro člověka nebezpeční.

Článek

Devětačtyřicetiletý Hoser, který vystupuje pod označením Snakebusters (krotitelé hadů), byl obviněn z toho, že porušuje licenci předváděčů divokých zvířat. Bránil se tím, že video z července letošního roku, na kterém nechal hady kousat do své dcery, dokazuje, že publikum není při jeho představeních nikdy v ohrožení.

„Děti by neměly být vystavovány zbytečné bolesti jenom proto, aby se potvrdilo něčí tvrzení. Nevidím tedy žádný důvod, proč by měl otec dělat něco podobného vlastním dětem,“ řekl Joe Tucci z australské nadace na podporu dětí.

Na to ale Hoser uvedl, že bolest, kterou jeho dcera během vystoupení podstoupila, nebyla o nic větší, než kdyby ji někdo lehce píchnul. Jedovatí hadi prý samotným kousnutím působí jen minimum bolesti.

„Pouze jí tekla krev, kdyby byli hadi jedovatí, zemřela by do dvou minut. Když tohle dokážu udělat své dceři, dokazuje to, že jsem nikdy nepoužil hada s jedem,“ řekl Hoser internetovému serveru Manningham Leader.

Za předchozí předváděcí akce už dostal pokutu

Hoser minulý týden dostal od místního soudu pokutu 12000 dolarů (207 000 korun) za to, že v letech 2008 a 2009 vystupoval s jedovatými hady méně než tři metry od publika, používal otevřené boxy a předváděl hady takovým způsobem, že je mohl kdokoli ukrást.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám