Hlavní obsah

Krávy v Rusku budou zfetované, jinak to prý nejde

MOSKVA

Jako sen podle všeho uteče stádu krav v Rusku dlouhá zima. Během mrazivých měsíců je totiž budou místní hospodáři krmit zkonfiskovanou marihuanou, informoval list Novyje izvěstija.

Článek

K nezvyklému krmení skotu se prý zemědělci musí uchýlit proto, že byli nuceni zlikvidovat úrodu z polí slunečnic a kukuřice, na něž neznámí pachatelé zaseli také 40 tun marihuany.

"Jinak to prostě nejde. Pole jsou osázena krmnými plodinami a když to všechno zlikvidujeme, krávy nebudou mít co do žlabu," vysvětlila povedenou politiku mluvčí Federální služby pro kontrolu narkotik pro Sverdlovskou oblast na Urale. "Těžko říci, co to udělá s jejich mlékem," dodala.

Co na to spotřebitel, zpráva z ruských zdrojů jaksi ponechává na fantazii čtenáře. Stejně tak odpověď na otázku, proč se nikdo nenamáhal "oddělit zrno od plev", drogy od kultur.

Po zániku Sovětského svazu v roce 1991 se v Rusku začala rozmáhat narkomanie. Policie se už léta potýká s rostoucím prodejem drog, které do země často proudí z Afghánistánu. Tak velký "úlovek" narkotik je poměrně běžný, pokračuje ruský list. Přiznává ovšem, že obvykle jsou drogy spáleny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám