Hlavní obsah

Královská rodina se rozroste. Těhotná princezna navíc vrátila Meghan úder

Princezna Beatrice, starší dcera prince Andrewa, vévody z Yorku a Sarah, vévodkyně z Yorku, je těhotná. Oznámení přišlo na sociálních sítích královské rodiny v den třetího výročí svatby Harryho a Meghan, což může být jakýmsi vyřizováním účtů mezi princeznou a vévodkyní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princezna Beatrice na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Dvaatřicetiletá princezna Beatrice se vloni bez větší pozornosti provdala za sedmatřicetiletého italského developera Edoarda Mapelliho Mozziho a ve středu oznámila, že pár čeká na podzim prvního potomka.

Bude se jednat již o dvanácté pravnouče královny Alžběty II., přičemž na světě jich je zatím deset. Tím jedenáctým se stane druhý potomek Harryho a Meghan, který se letos narodí. V letošním roce se tak hlava královské rodiny dočká rovnou čtyř pravnoučat.

Nejmenší královská svatba v historii: Vnučka Alžběty II. se tajně vdala

Evropa

„Princezna a její manžel jsou potěšeni očekávaným příchodem svého prvního potomka,” uvedl Buckinghamský palác. Dítě se zařadí na 11. místo v seznamu následníků trůnu. Sama princezna se po narození druhého potomka Harryho a Meghan v seznamu posune na desáté místo, doposud byla devátá, uvedla BBC.

Termín oznámení, který je shodný s třetím výročím svatby Harryho a Meghan, přitom dost možná není náhodný. Mohlo by se jednat o jakousi odvetu princezny Beatrice, která si jistě dobře pamatuje den, kdy Meghan oznamovala, že čeká prvního syna Archieho. Ten stejný den se totiž konala svatba princezniny sestry Eugenie a obě události se musely navzájem „dělit o pozornost”. Právě o rok mladší Eugenie letos v únoru přivedla na svět syna Augusta.

Reklama

Výběr článků

Načítám