Hlavní obsah

Koza přeskočila plot a spářila se s beranem, výsledkem jsou dva zdraví kříženci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na farmě poblíž města Claremorris v irském hrabství Mayo se narodila dvojice mláďat. Podle majitelky se jedná o křížence kozy a berana. Pokud se to potvrdí, půjde podle odborníků s velkou pravděpodobností o jediná přeživší dvojčata tohoto druhu na světě, píše britský deník The Daily Mail. Podle majitelky koza přeskočila plot, aby se spářila s beranem z vedlejší farmy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když farmářka Angela Berminghamová zpozorovala u kozy jménem Daisy březost, byla značně zmatená. Sama totiž kozla nevlastní a žádný se podle ní nevyskytuje ani v blízkém okolí.

Poté si však vzpomněla na relativně nedávný útěk kozy na vedlejší farmu, kde se sblížila s tamním beranem.

„Tušila jsem, že se mezi nimi něco děje, protože byla pryč celý týden. Když pak bylo zjevné, že je březí, bylo mi rázem všechno jasné,“ svěřila se Daily Mailu majitelka kozy.

Její predikce se ukázaly jako správné po narození mláďat, která mají oproti běžným kůzlatům nestandardní vzhled. „Nejsou to ani kůzlata ani jehňata. Narodila se bez rohů a s kompletně vyvinutým chrupem, což je neobvyklé,“ vysvětlila.

Zda se skutečně jedná o křížence kozy a berana ukáží v nejbližší době genetické testy. Podle odborníků by se tak s největší pravděpodobností jednalo o jediná přeživší dvojčata tohoto druhu na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám