Hlavní obsah

Koťátku uvízla hlava v plechovce, následovala masáž srdce

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chovatelé koček to znají, koťata dokážou hlavu strčit opravdu kamkoliv. Taková hravost se ovšem málem krutě vymstila jedné kočce v Turecku, když na dvorku strčila hlavu do plechovky. Naštěstí její majitel zavolal na pomoc hasiče a ti si uměli poradit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič oživil umírající kočku masáží srdceVideo: Reuters

 
Článek

Mehmet Kokdemir 18. června vyšel na dvorek svého domu, který se nachází ve městě Buldan v provincii Denizli na jihozápadě Turecka, když spatřil, že kotě, které na zahradu pustil, uvízlo hlavou v plechovce. Nešťastný majitel se okamžitě obrátil na hasiče s žádostí o pomoc, protože se bál, že by mohl svou kočku při pokusu o záchranu sám poranit.

Hasiči zachraňovali kočku uvězněnou v hrobě

Krimi

Hasiči přijeli vzápětí a odstranili plechovku z kočičí hlavy, jak je vidět na videu. Kotěti ovšem došel v té době už vzduch, a tak musela následovat asi pětiminutová masáž srdce. Poté se kotě vzpamatovalo a začalo normálně dýchat.

Masáž srdce se provádí u koček obdobně jako u člověka, jen zvíře neleží na zádech břichem nahoru, ale leží pravým bokem na podložce. Po nezbytné první pomoci je však stále vhodné navštívit zvěrolékaře, aby zjistil, zda nedošlo k dalšímu poškození, které je potřeba vyléčit.

Reklama

Výběr článků

Načítám