Hlavní obsah

Kongres homeopatiků skončil fiaskem, předávkovali se halucinogeny

Novinky, vps

Kongres alternativního lékařství konaný u německého Hamburku dopadl neslavně. 29 účastníků se předávkovalo halucinogenní drogou. Policie vyšetřuje, zda si ji vzali úmyslně, nebo omylem.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři zasahují na kongresu homeopatiků v městečku Handeloh.

Článek

Podle stanice NDR se postižení účastníci „motali, váleli po louce, mluvili nesmysly a postihly je silné křeče“. Stalo se tak v pátek na kongresu pořádaném v hotelu v městečku Handeloh.

Na místo přijelo víc než 150 záchranářů a policistů, kteří převezli delegáty do nemocnice. Pacienti trpěli halucinacemi, měli dýchací a srdeční problémy a někteří z nich byli ve vážném stavu, uvedla stanice Deutsche Welle.

Testy ukázaly, že si všichni postižení vzali halucinogenní drogu 2C-E, která je v Německu známá jako Aquarust a od minulého roku je v zemi zakázaná. Do pondělí stále nebyl nikdo z delegátů v takovém stavu, aby ho mohla vyslechnout policie.

„Muselo to být několikanásobné předávkování. To odporuje teorii, že si to ti lidé vzali vědomě. Lze předpokládat, že než si to vzali, tak nebyli upozorněni na rizika a účinky,“ řekl NDR člen odborné vládní komise pro narkotika Torsten Passie.

Policie pracuje s několika variantami včetně těch, že si delegáti vzali drogu v rámci experimentu nebo že jim byla podána potají jako vtip.

Německá asociace VDH, která zastřešuje homeopatiky, se od incidentu distancovala a v prohlášení uvedla, že žádní její představitelé drogu nepožili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám