Hlavní obsah

Konec opisování v britských školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské školáky stíhá jedna pohroma za druhou. Nejprve jedna organizace vyvinula databázi, která má odhalit opisování z internetu. A nyní se hovoří o tom, že po školách budou rozmístěny kamery, aby se rodiče mohli přijít podívat, jak se jejich ratolesti dokáží někdy ve škole chovat.

Foto: Dana Ehlová
Článek

Před časem byl uveden program, který umí porovnávat texty odevzdaných ročníkových a závěrečných středoškolských prací s texty na internetu. Nemalá část britských studentů si pomáhá při tvorbě "nudných" úkolů brouzdáním a bezohledným kopírováním textů ze světové počítačové sítě.

Nejsou v tom sami - i úřad britského premiéra nedávno nakopíroval do své zprávy o iráckých výzvědných službách rozsáhlé pasáže z disertační práce amerického doktoranda. Stejně jako britští studenti, ani Downing Street původně nepřiznala, že text není její. Novinka v podobě kamer ve školách se zatím projednává.

Británie je pod dohledem kamer

Školní inspektoři v Manchesteru však vážně uvažují o pěti školách, kde novinku vyzkouší. Jde prý jim o jedno procento studentů, kteří jsou nezvladatelní a kteří si možná své chování lépe rozmyslí, když budou vědět, že jsou pod trvalým dohledem kamer.

Británie hodně spoléhá na natáčení veřejných prostranství. Podle zdejšího tisku je zde zřejmě největší hustota bezpečnostních kamer na obyvatele v západním světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám