Hlavní obsah

Kočka jménem Alík dojela z Benešova do Brna v kamnech

Právo, pko
Brno

Příběh jako z pohádky má za sebou kočka jménem Alík, kterou na Silvestra předala strážníkům dvanáctiletá dívenka v Brně-Lískovci. Zželelo se jí kočky, která se bezprizorně toulala po ulicích a kočka tak putovala do útulku a její fotografie na web.

Článek

Už na Nový rok se zaměstnancům útulku ozvali majitelé nešťastného zvířete. Jaké ale bylo překvapení strážníků, když jim majitelé prozradili, že jsou až z Benešova ve středních Čechách.

„Byli přesvědčeni, že nalezená evropská kočka želvovinové barvy, kterou již 4 dny postrádali, musí být jejich, a proto pracovníkům útulku uvedli, že si pro své zvíře ihned přijedou. Poté, co se majitelé do útulku dostavili, zkontrolovali „poznávací znamení“ na nožce kočičky a konstatovali, že se skutečně jedná o jejich zvířátko,“ prohlásila mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Hned po šťastném shledání strážníkům vysvětlili, kterak se kočka dostala tak daleko od svého domova. Před několika dny totiž prodávali v Benešově kamna kupcům z Brna. V nestřeženém okamžiku se ale kočka v kamnech schovala a dojela až do jihomoravské metropole.

Jak se pak dostala ze svého nestandardního cestovního prostředku se zjistit nepodařilo, každopádně Alík, kterého jeho majitelé usilovně hledali v okolí jejich bydliště, odjel zpátky do Benešova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám