Hlavní obsah

Klonovací sekta chce namnožit Draculu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Sekta raeliánů, která vešla ve známost údajným klonováním dětí, chce namnožit také prince Draculu Cretzuleska žijícího v Německu. Jak se 62letý šlechtic svěřil víkendovému vydání listu Bild, klonování mu nabídla dopisem předsedkyně společnosti Clonaid a členka sekty Brigitte Boisselierová.

Článek

"Jako první firma, která klonuje lidi, Vás chceme seznámit s naší technologií," napsala Boisselierová.

Rodolphe Vlad Dracula Cretzulesco žije na zámku Schenkendorf se 46 místnostmi nedaleko Berlína. Je posledním, i když adoptovaným potomkem obávaného "upíra" a sekta mu nabízí lidskou kopii. "Aby kompletně zůstaly zachovány mé geny," vysvětluje šlechtic. Má sice vlastní děti ve věku 32 a 34 let, avšak klonované dítě obsahuje výlučně geny kopírované osoby. "Dítě by bylo Vaším jednovaječným dvojčetem," nabídla mu sekta.

Šlechtic se v Bildu nevyjadřuje přímo, zda si nechá klon vyrobit, ale je o technologii přesvědčen. "V budoucnu stejně budou děti vznikat tímto způsobem," soudí. "Nemám s tím problém." Zatím se prý ještě jedná o ceně. Klonované dítě má stát 200 tisíc dolarů.

Upír ano, Saddám ne

Přesto ale vyzývá politiky, aby vydali ke klonování přísné zákony. "Šílenci jako irácký diktátor Saddám Husajn si jinak brzy nechají vyrobit 100 svých kopií," varuje.

V Německu žijící princ se považuje za jediného právoplatného potomka rumunského hraběte Vlada Cepeše (1430-1477). Ten nechal krutě napichovat na kůl turecké válečníky a v lidových legendách se mu dostalo obrazu létajícího upíra. Legenda inspirovala v 19. století Brama Stokera k napsání slavného románu Drakula.

"Poslední" žijící Dracula se narodil v západní části Berlína jako Ottomar Berbig a vyučil se pekařem. Později se stal starožitníkem. Roku 1978 se seznámil s postarší princeznou Cretzulesco Caradjaovou a rodina si ho vybrala kvůli "rumunskému" vzezření jako mužského dědice, který by dál nesl rodinné jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám