Hlavní obsah

Klisna opustila závodní dráhu a po dálnici utekla až do sousedního státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro dvouletou klisnu jménem Bold and Bossy to měla být premiéra na závodním okruhu. Tvrdohlavá lichokopytnice však krátce před startem přeskočila plot a po dálnici utekla z amerického státu Kentucky do sousední Indiany, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Klisna opustila závodní dráhu a po dálnici utekla ze státu Video: Reuters

 
Článek

Incident se odehrál v sobotu na závodní dráze v Hendersonu. Klisna Bold byla připravená odbýt si závodní premiéru, krátce před startem však kůň před ní začal vyhazovat zadní nohy, což zvíře vyvedlo z rovnováhy.

Bold and Bossy kvůli tomu upadla, načež znovu vstala a dala se – bez svého jezdce Miguela Meny, kterému se vyvlekla – na úprk. Nejprve přeskočila plot, a následně se napojila na dálnici, po které běžela s klapkami na očích a závodním číslem několik kilometrů.

Během své dobrodružné cesty dokonce překročila hranice státu Kentucky a dostala se do Indiany, kde byla nakonec odchycena šerifem a skupinou přihlížejících. Podle Daily Mailu byla dehydratovaná a cestou ztratila dvě podkovy, což způsobilo lehké zranění jedné zadní nohy.

Trenérka Bold and Bossy Michaela Ann Ewingová uvedla, že se klisna nyní zotavuje ze svých zranění v Ellis Parku a poté se vrátí zpět do své stáje. Zda bude v budoucnu schopná znovu závodit, není podle ní prozatím jisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám