Hlavní obsah

Klavíristka rušila hrou sousedy, hrozí jí 7,5 roku vězení

Bizarnímu obvinění čelí ve Španělsku klavíristka, pro kterou prokuratura žádá 7,5 roku vězení za to, že sousedy ruší hrou na piano. Napsal to deník El País. Obhajoba však obvinění odmítá jako „naprosto přehnaná”.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V procesu před soudem v katalánské Gironě státní zastupitelství požaduje pro 28letou profesionální klavíristku mnohaletý pobyt za mřížemi za "ničení životního prostředí pomocí hluku" a za způsobenou psychickou újmu. Stejně chce potrestat i její rodiče, obviněné jako spolupachatele, protože ji v hraní podporovali.

Pianistka, pro kterou chce prokuratura také čtyřletý zákaz hraní na klavír, prý ještě jako studentka v letech 2003 až 2007 v pyrenejském městečku Puigcerdà svou hrou rušila sousedy. Na nástroj cvičila pět dní v týdnu, osm hodin denně, argumentují žalobci. Sousedka údajně v důsledku toho trpí poruchami spánku, úzkostnými stavy a záchvaty paniky.

Obhajoba považuje všechna obvinění za "naprosto přehnaná". Klavíristka tvrdí, že nesouhlasí ani udávaná doba, kterou podle sousedky údajně trávila cvičením. Část uváděného období navíc byla na studiích v Manrese a Barceloně a kromě toho prý rodiče klavírní pokoj vybavili protihlukovou izolací.

Obviněná proces považuje za akt osobní msty. Stěžovatelka totiž už dříve zburcovala úřady, aby na místě změřily míru způsobeného hluku. Úředníci ale nic podstatného nezjistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám