Hlavní obsah

KFC se soudí s malou horskou hospůdkou

– LONDÝN
Novinky, The Daily Mirror, jky, Novinky

Anglická nejvýše umístěná hospůdka Tan Hill Inn je zastrašována právníky zvučných jmen, které si najalo britské KFC. Zdrojem problému je podobný název vánočního menu restaurace s produktem, který prodává KFC. V nabídce podniku rychlého občerstvení je tzv. "Rodinná hostina" (v ČR pod názvem Piknik menu), což je stejný název produktu, jaký zvolila i horská hospůdka.

Článek

Stravovací řetězec KFC tvrdí, že by si mohli zákazníci plést název speciálního každoročního menu hospůdky Tan Hill s jejich "kbelíky" kuřat a hranolků. Tracy Dalyová, držitelka licence hospůdky řekla: "Jsem jako ohromená. Oni jsou mezinárodní multimilionářská korporace a já jsem jen malá žena v horách."

Dalyová, která vede hospůdku nedaleko města Richmond v hrabství North Yorks se svým partnerem Mikem Pearcem, obdržela dopis od jedněch z nejlepších londýnských právníků z advokátní firmy Freshfields. Ti ji doporučili, aby okamžitě změnila jméno svého produktu.

Dalyová se ale nechce vzdát jen tak. "Naše Rodinná hostina je tradiční vánoční večeře se vším všudy. Paštika, krocan, roastbeef, přílohy a vánoční pudink. Je to podobné jídlu z KFC asi jako sýr křídě. Kuře s hranolky a salátem je také jedna z možností menu, ale používáme ptáky z okolí, neobalujeme je a nevyužíváme žádná tajná koření," uvedla rozzlobená majitelka restaurace.

Právníci ji budou hájit zdarma

"Nemám ráda zastrašování a myslím si, že to je přesně to, oč se oni snaží. Poštvali na nás právníky z velkého města s ostrými lokty. Ale já už mám několik právníků, kteří se mi nabídli, že se mého případu ujmou zdarma.

"Rodinná hostina je registrovanou obchodní značkou britské frakce společnosti Kentucky Fried Chicken Limited. KFC vydává významné sumy na propagaci a ochranu svých obchodních značek. Tento konkrétní případ je řešen našimi právníky," reagoval mluvčí společnosti KFC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám