Hlavní obsah

Keanu Reeves daruje 50 miliónů liber z podílů na Matrixu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Herec Keanu Reeves má v plánu darovat 50 miliónů liber (cca 2,6 miliardy korun) z podílů na obou pokračováních kultovního Matrixu. Hlavní hvězda filmu plánuje věnovat většinu svých peněz tvůrcům speciálních efektů a kostýmů, kteří se na Matrixech podíleli.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Jak píše zpravodajský server Ananova, Reeves si vyjednal smlouvu, která mu zaručuje 15 % na podílech ze vstupného na Matrix Reloaded a jeho pokračování The Matrix Revolutions. Odhaduje se, že oba filmy po celém světě vydělají okolo 450 miliónů liber (cca 23,4 miliardy korun), což představuje přibližně 70 miliónů liber pro herce (cca 3,64 miliardy korun).

Ten k tomu prohlásil: "Peníze jsou tím posledním, na co bych myslel. S tím, co jsem doposud vydělal, bych mohl vyžít několik dalších století."

Keanu Reeves, který nevlastní žádný dům a žije po hotelech, je podle britského deníku Daily Mirror pověstný svou štědrostí. Například během natáčení v Austrálii připravil překvapení pro 12 kaskadérů, kteří na filmu pracovali. Každému z nich koupil motorku Harley-Davidson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám