Hlavní obsah

Kdysi žil v chudinské bytovce, teď jejím obyvatelům rozdal dárky za statisíce

Novinky, tcs

Někteří, kterým se podařilo odrazit se ode dna, na svou minulost rychle zapomenou, jiní však nikdy. Adam Armstrong minulý týden dokázal, že patří do té druhé skupiny. Dětem, jejichž rodiče si nemohou dovolit bohatou nadílku, rozdal hračky za 12 tisíc dolarů (274 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sara Lewis-Weeksová pracuje ve městě Harrisonburg v americké Virginii jako správkyně bytového komplexu Harris Gardens pro lidi s nízkým příjmem. Když na začátku prosince přišel do její kanceláře muž s tím, že by rád přivezl obyvatelům nějaké hračky. Sara mu zpočátku moc nevěřila. „Dělám to 27 let a vím, že lidi takové věci říkají, ale splnit je pak nemusí,“ uvedla Lewis-Weeksová v rozhovoru pro regionální televizi WHSV3, která o události informovala.

Pětatřicetiletý muž, který se jí představil jako Adam Armstrong, jí ale vysvětlil, že v komplexu vyrostl. Od šestnácti let pak bydlel sám a dostal se do špatné společnosti. Za prodej marihuany dokonce strávil několik měsíců ve vězení. Poté se rozhodl, že svůj život musí změnit.

Přestěhoval se, začal pracovat v telemarketingu, posléze v bance a nakonec jako realitní makléř. Nyní je finančně za vodou, má ženu a tříletou dcerku. „Podíval jsem se do zrcadla a řekl jsem si, že pokud nezačnu dělat něco jinak, nikdy se nezměním,“ popsal začátky své cesty ode dna Armstrong.

Do práce musela chodit kilometry pěšky, dárek od kolegů ji rozbrečel

Koktejl

Správkyně mu však nevěřila až do soboty deseti hodin odpoledne, kdy se měl ukázat s hračkami. „Naprosto ji chápu, chtěla chránit děti před zklamáním,“ uvedl Armstrong. Byla sobota 10 hodin dopoledne, děti čekaly venku a Armstrong nikde. Ukázal se o čtvrt hodiny později s nákladním vozem plným hraček.

„Někteří z nich nemají nic a vidět jejich tváře, to je k nezaplacení,“ uvedl Armstrong. Na charity přispívá už šest let, letos poprvé se však rozhodl udělat něco osobně. Když podělil děti z místa, kde bydlel, rozjel se s kamionem ještě do dalších tří chudinských komplexů.

Svým činem dojal i zprvu nedůvěřivou správkyni. „Viděla jsem hodně. Nikdo se sem však ještě nevrátil, aby udělal něco takového,“ uvedla Lewis-Weeksová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám