Hlavní obsah

Každý dvanáctý beran je homosexuál, končí na jatkách

Novinky, nčs

Být chovný beran na farmě znamená jedno. Nakrýt ovce a zplodit potomky. Jenže co když se do toho beranovi nechce? Jednoduše skončí na jatkách a pultech obchodů. Podle amerického profesora je každý dvanáctý beran homosexuál a místo starání se o ovce raději pokukuje po kamarádech. Profesor Charles Roselli se domnívá, že homosexualita vzniká u beranů ještě v matčině lůně, informovaly servery The Guardian a Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Problematikou homosexuality u zvířat se zabývá dokument vysílaný britským veřejnoprávním Kanálem 4. Dokument se jmenuje My Gay Dog And Other Animals (Můj pes homosexuál a jiná zvířata). Právě v jeho rámci vystoupil Dewi Jones, majitel britské ovčí farmy.

„Když beran nechce ovce nakrýt, je to pro nás problém. Máme spoustu ovcí a berani jsou potřeba, takže je to i finanční problém,” říká Jones a potvrzuje, že některým beranům se zkrátka do závazků nechce.

Místo ovcí jatka

Bohužel, kdyby tušili, že si tím v podstatě podepíší rozsudek smrti, možná by se k ovcím přece jenom raději přiblížili. Homosexuální berani totiž na farmě nejsou žádoucí: při reprodukci jsou nepoužitelní. Jejich další cesta tak vede rovnou na jatka a dále na pulty obchodů.

Podle amerického profesora z univerzity v americkém Oregonu Charlese Roselliho homosexualita vzniká u beranů již v matčině lůně. Oproti heterosexuálním beranům mají ti homosexuální méně testosteronu, který v dospělosti hraje roli v určení sexuální orientace. Podle Roselliho je homosexuálních zhruba osm procent beranů.

Homosexualita u zvířat není ničím ojedinělým. Pozorována je kromě beranů také například u psů, šimpanzů bonobo, želv, delfínů či lvů. Na ovčí farmě je tak k vidění situace, kdy je beran připuštěn ke zhruba třicítce ovcí, ale místo družení zvíře pokukuje po ohrádce, kde jsou ostatní berani.

Reklama

Výběr článků

Načítám