Hlavní obsah

Karikaturista Jan Vyčítal se musel vzdát oblíbené hry na kytaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Karikaturista Jan Vyčítal (67), zakladatel kapely Greenhorns, se musel nadobro vzdát hry na svou oblíbenou kytaru. Kvůli následkům na páteři po dopravní nehodě nesmí nosit nic těžkého. A protože by mu muzika chyběla, koupil si ukulele.

Článek

"Zažil jsem s kapelou dvě vážné bouračky, zůstaly mi po nich následky na páteři, nesmím nosit nic těžkého. Nedávno mi lékařka řekla, že jestli nechci skončit na invalidním vozíku, musím s kytarou úplně skončit," prozrazuje Korzu Vyčítal.

Až teď konečně vyrazil Honza na čundr do lesů, protože v létě nebyl čas. "Dodělávali jsme novou desku, která by měla vyjít v říjnu, tak doufám, že nám zářijové počasí úmysl spát pod širákem nezhatí," doufá milovník přírody a trampingu.

Vyčítal sice aktivně na kytaru nehraje už skoro deset let, při vystoupení skupiny Greenhorns jen zpívá a moderuje, ale s přáteli si u táboráku občas rád zabrnkal. Bohužel, i s tím už je ale definitivní konec.

"Nezbylo mi než poslechnout. Kytara je prý pro mě moc těžká, při hraní se hrbím a údajně vyhmátnutí akordu a jeho udržení je pro páteř to nejhorší, co může být," odůvodňuje Vyčítal lékařský verdikt.

"Samozřejmě mně to nedalo a přemýšlel jsem, co dál. Pak jsem šel a koupil jsem si ukulele. To je taková malá kytárka, na kterou hráli už kdysi námořníci. Není sice tak zvučná, ale lepší něco než nic, je úplně lehounká. Dokonce lehčí, než když nesu v ruce chlebník," pochvaluje si Jan Vyčítal svůj nový hudební nástroj, kterému už přišel na chuť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám