Hlavní obsah

Karel Svoboda pečuje o své zdraví

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hudební skladatel Karel Svoboda, který nedávno oslavil své pětašedesátiny, si klade jeden tvůrčí úkol za druhým. Dosud to pokládal za normální, k zamyšlení ho přivedla až zdravotní kolize z přepracování.

Foto: Robert Rohál

Herec Tomáš Valík oslavil v těchto dnech padesáté narozeniny.

Článek

"Člověk by neměl svoji práci platit zdravím. Platíte-li časem, je to náročné, protože čas se nevrátí. Ale přijdete-li nakonec o zdraví, nemůžete už dělat vůbec nic. A to by bylo v mém případě hrozné. Nedovedu si představit, že bych nemohl pracovat, protože práce je pro mne největším koníčkem," tvrdí hudební skladatel. 

Důležité je včas vypnout

"Nedávno jsem přišel o bratra, také hudebního skladatele. Uštval se, nedal si pozor na své zdraví. Takže tam, kde začínáme za svou práci platit zdravím, měli bychom rychle vypnout a odpočinout si. Ale to se mi dobře radí, ale hůře dělá. Přeji si tedy, abych dokázal včas vypnout, odhadnout ten moment, kde je hranice, kdy už vydáváme víc, než je v našich silách," dodal Svoboda.

Není však jisté, nakolik bude své předsevzetí dodržovat, neboť právě připravuje velký projekt s Karlem Gottem s pracovním názvem KG zpívá hity KS.

"Všechny ty známé písně jsme spolu dali do nového kabátu. Bude to vlastně celoživotní přehlídka mých hitů nazpívaných Karlem Gottem," řekl skladatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Svoboda: Česká závist nemá ve světě obdoby

Karel Svoboda, který má z působení v zahraničí bohaté zkušenosti, neboť za čtyřicet let složil mimo jiné hudbu k devíti stům zahraničních filmů, tvrdí,...

Výběr článků

Načítám