Hlavní obsah

Kanadská filmová hvězda už není ženou. Přijala jméno Elliot

Novinky, nčs

Kanadská herečka dříve známá jako Ellen Pageová, která se objevila ve snímcích Juno či X-Men: Budoucí minulost, oznámila na Twitteru světu, že je trans, přijala jméno Elliot a od této chvíle se bude označovat jako „on”. Nejedná se o její první veřejný coming out. V roce 2014 oznámila tehdy ještě jako Ellen, že je lesba.

Foto: Profimedia.cz

Prohlášení vydal Elliot na Twitteru.

Článek

Elliot dlouhodobě podporoval, tehdy ještě pod jménem Ellen, osoby s menšinovou sexuální orientací. Sám žije s tanečnicí Emmou Portnerovou, která úterní rozsáhlé prohlášení na sociální síti okomentovala stručně a výstižně: „Miluji tě, Elliote.”

„Jsem šťastný, že tohle můžu napsat, že tady můžu být a že jsem došel v životě až sem,” uvedl Elliot v prohlášení. Vzápětí však přiznal, že přes veškerou radost má obavy z projevů nenávisti, vtipů a násilí.

Star Trek: Gayové nestačí, posádka bude genderově nebinární a trans

Film

Ve zbytku prohlášení se pak věnoval Elliot mimo jiné diskriminaci trans osob, kdy připomněl, že nejméně 40 jich letos bylo zavražděno. V závěru vyjádřil podporu všem trans osobám, kterým slíbil, že udělá všechno pro to, aby se pro ně stal svět lepším místem.

Foto: Profimedia.cz

Elliot Page v seriálu Umbrella Academy (2019).

Třiatřicetiletý Elliot se dostal do povědomí publika rolemi zejména ve filmech X-Men: Poslední vzdor (2005), Juno (2006), Počátek (2010), X-Men: Budoucí minulost (2014), Všechno, co mám (2015) či v seriálu Umbrella Academy (2019). Za snímek Juno byl nominován na Oscara, tehdy ještě v ženské kategorii.

Reklama

Výběr článků

Načítám