Hlavní obsah

Kanaďan šel nepřetržitě 11 let, urazil 75 tisíc kilometrů a prošlapal 53 párů bot

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

Ne často narazíte na rekord hodný obdivu. Kanaďan Jean Beliveau si však pomyslné smeknutí klobouku rozhodně zaslouží. Do knih rekordů se zapsal nejdelší nepřetržitou chůzí kolem světa. Za 11 let ušel 75 tisíc kilometrů, prošel celkem 64 zemí a prochodil 53 párů bot. Když vyrazil 18. srpna 2000 z Montrealu, bylo mu 45 let. Nyní se ve svých 56 letech vrací domů.

Článek

Kanaďan Jean Beliveau z Montrealu na své cestě zestárl o 11 let. K výjimečné cestě se rozhodl poté, co zkrachovala jeho malá firmička na výrobu značek. Doma nechal svou dlouholetou přítelkyni a dva dospělé syny. Jak dlouho bude jeho cesta trvat, to ani on sám netušil.

Největším zázrakem celé cesty je asi to, že na něj jeho přítelkyně Luce Archambaultová vydržela čekat. Dokonce vytvořila webové stránky, které monitorovaly jeho výjimečnou cestu.

Za 11 let, kdy byl Kanaďan na cestě, přešel bezpočet pohoří a pouští. V Súdánu například nosil kvůli své bezpečnosti turban a dlouhou bradku. V Africe jedl hmyz, v Jižní Koreji psa a v Číně hada. Na Filipínách mu pak udělali eskortu ozbrojení vojáci. A jak sám řekl, bez pomoci a nadšení lidí, které na svém 11letém treku potkával, by jej nikdy nezvládl dokončit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám