Hlavní obsah

Kamión narazil do školního autobusu, řidička pohotově zareagovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda kamiónu se školním autobusem, uvnitř kterého se nacházeli čtyři hendikepovaní studenti, se odehrála v úterý poblíž města Greenville v americkém státě Jižní Karolína. Při incidentu byl zraněn řidič kamiónu a desetiletý chlapec. Podle deníku Daily Mail, který o události informoval, jsou oba mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Kamión podle televizní stanice WYFF narazil do sloupku, který ho vychýlil do protisměru. V autobuse se kromě řidičky nacházela asistentka a čtyři žáci se speciálními potřebami.

„Viděla jsem, jak se na mě řítí návěs kamiónu, tak jsem si chránila obličej rukama. Bylo totiž evidentní, že dojde k nárazu,“ svěřila se serveru FOX Carolina řidička Tammy Cummingsová, která bezprostředně po kolizi přivolala policii a záchrannou službu a následně se věnovala dětem, aby odvrátila jejich pozornost od nehody.

Ředitel dopravy tamního školního obvodu Adam James uvedl, že Cummingsová je bezpečnostní školitelkou v oblasti školní autobusové přepravy a že se při kolizi zachovala správně ve všech možných aspektech.

„To, co jsme viděli, je názorná ukázka výcviku v praxi. Udělala vše tak, jak měla. Mohlo to dopadnout daleko hůř,“ řekl James.

Při incidentu byl zraněn řidič kamiónu a desetiletý chlapec. Podle nejnovějších informací jsou oba mimo ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám