Hlavní obsah

Kamarádky si napsaly tři tisíce dopisů, setkaly se až po 74 letech

– Corpus Christi
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Norma Fratiová (87) z amerického Texasu a Audrey Simsová (83) z Austrálie spolu během života sdílely spoustu detailů o svých životech, přitom se až do tohoto pondělí nikdy neviděly. Ženy si totiž ještě jako dívky začaly vyměňovat dopisy v rámci školního projektu a v této činnosti pokračovaly po celý život. K osobnímu setkání ale došlo až po 74 letech.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvě ženy si celý život dopisovaly, poprvé se setkaly po 74 letechVideo: utd. by content

 
Článek

Obě ženy se poprvé viděly v pondělí odpoledne na mezinárodním letišti v texaském Corpus Christi, poblíž kterého Fratiová bydlí. Setkání to bylo plné emocí, vždyť ženy si během života napsaly přes tři tisíce dopisů.

Američanka přiznala, že v době, kdy pomocí školního projektu našla australskou kamarádku na psaní dopisů, ani netušila, kde se vlastně Austrálie nachází na mapě. Tehdy jí bylo 13 let a ještě žila v Kansasu.

Vzniklé přátelství překročilo hranice projektu a ženy si psaly dál i poté, co vyrostly. Dělily se o zážitky a zkušenosti, psaly si o sňatcích, úmrtích, dětech, vnoučatech a také o druhé světové válce, kterou obě zažily. Zjistily, že i když obě žijí tisíce kilometrů od sebe, nejsou tak odlišné a i jejich životy se ubíraly podobným směrem.

„Myslím, že máme podobné rodiny. Obě jsme se vdaly, rozvedly a pak znova vdaly a měly děti. To je v podstatě to samé, ne?“ řekla Simsová agentuře AP.

Australanka, se kterou přiletěly z Perthu i její tři dcery, ještě dodala, že přátelství s Fratiovou pro ni hodně znamená. Obě ženy uvedly, že v psaní dopisů budou pokračovat i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám