Hlavní obsah

Kachní rodinka zastavila policejní honičku

Novinky, vps
Portland

Těžko hledat kurióznější důvod k zastavení policejní honičky než ten, který předvedl minulý týden policista Mark James z amerického města Portland. Policista stíhal ve svém voze řidiče, který překročil povolenou rychlost, ale po pár stech metrech zastavil a nechal ho ujet. Raději totiž pomohl bezpečně přejít silnici kachně s mláďaty, napsal server ABC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Kachní rodinka pomohla silničnímu pirátoviVideo: Portland Police

 
Článek

James vyrazil ze svého stanoviště poté, co okolo něj projel řidič rychlostí 84 km/h. Maximální povolená rychlost v daném úseku totiž byla pouze 56 km/h. Policista neváhal a okamžitě se vydal řidiče stíhat.

Po chvíli ale zastavil, do cesty se mu totiž připletla kachna se dvěma mláďaty. Policista mohl kachní rodinku jednoduše objet a pokračovat v pronásledování řidiče, ale místo toho se rozhodl pomoct jim do bezpečí.

James vystoupil z vozu, který nechal stát uprostřed silnice a jímž zablokoval dopravu, a pomohl kachní matce bez úhony přejít přes vozovku. Poté nastoupil zpět do auta a pokračoval ve své práci, pachatele přestupku už ovšem nedostihl.

Reklama

Výběr článků

Načítám