Hlavní obsah

Jeden ze schodů byl vyšší o pár milimetrů, každý o něj zakopl

– New York
Novinky, Markéta Klánská

Mohlo by se zdát, že několik milimetrů nemůže při budování schodů hrát roli. Video, které u východu z metra v newyorské čtvrti Sunset Park natočil mladý filmař, ale ukazuje, že o kousek vyšší schod může lidem způsobit nemalé trable.

BEZ KOMENTÁŘE: Proč všichni u výlezu z newyorkské stanice metra zakopávali? Jeden schod byl o kousek vyššíVideo: Dean Peterson

 
Článek

„Zastávka metra, kterou denně používám, má jednu takovou charakteristickou zvláštnost. Jeden ze schodů je tam o centimetr vyšší než ostatní,“ uvedl svůj snímek mladý filmař z Brooklynu Dean Peterson.

Pro regionální televizi NBC 4 ale uvedl, že o této zvláštnosti zprvu nevěděl a zmíněné schodiště začal natáčet až poté, co o schod sám mnohokrát zakopl.

„Přítelkyně a já tudy chodíme pořád a stále jsme zakopávali. Mysleli jsme, že jsme nějakým způsobem neohrabaní. Pak jsem ale viděl, že ostatní lidé také klopýtají,“ přiznal Peterson.

Opravy už začaly

Peterson úsměvné video nahrál na internet ve středu a během pouhých 12 hodin ho vidělo téměř 400 000 lidí. Navíc netrvalo dlouho a přilákalo také pozornost Newyorského metropolitního dopravního úřadu.

Pracovníci úřadu se ihned vydali na zastávku s názvem 36th Street, aby schodiště uzavřeli a připravili na rekonstrukci. Ve čtvrtek oznámili, že opravy, při kterých je nejprve nutné odstranit celé schodiště, už začaly.

„Oprava se nemůže omezovat pouze na jeden schod. Zmodernizovat se musí celé schodiště,“ uvedl mluvčí Newyorského metropolitního dopravního úřadu Kevin Ortiz.

Výškou schodů se zabýval i Sheldon v seriálu Teorie velkého třeskuVideo: Teorie velkého třesku, Chuck Lorre Productions a Warner Bros. Television

O tom, že stačí schod vyšší pouze o dva milimetry a zranění je na světě, přesvědčil diváky také Sheldon z proslulého seriálu Teorie velkého třesku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám