Hlavní obsah

Japonský kněz se dal do boje se sršni a přišel o chrám

– TOKIO

Japonský buddhistický kněz se odvážně pustil do boje s hnízdem sršňů, které objevil ve svém chrámu. V tomto boji sice zvítězil, ale za cenu, že přišel také o chrám. Napsal to deník Asahi Šimbun. Příhoda se odehrála ve městě Ojiya v provincii Niigata.

Článek

Kněz podle listu objevil v jedné skříni svého chrámu sršní hnízdo. Rozhodl se nebezpečný hmyz zlikvidovat: připravil si na bambusovou tyč pochodeň a pootevřenými dveřmi skříně se pokoušel hnízdo vypálit. To si ale sršni nenechali líbit a na "agresora" zaútočili. Jednačtyřicetiletý muž upustil pochodeň, začal se bránit a dal se na kvapný ústup.

Když si vzpomněl na pochodeň, byla už skříň v jednom ohni. Snažil se hasit a přivolal další kněze včetně svého syna, ale oheň už přeskočil na celý dřevěný chrám, takže stavba zcela shořela.

Knězův syn utrpěl při hašení mírné popáleniny, ani on ani kněží si však kvůli zničenému chrámku nedělají velké starosti. Objekt totiž nedávno poškodilo silné zemětřesení, takže kněží chtěli svatyni rozebrat a postavit ji znovu na jiném, bezpečnějším místě. Teď si prostě postaví nový chrám, aniž by museli rozebírat starý, píše list.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám