Hlavní obsah

Japonské bezpečnostní cvičení s plyšovým lvem baví internet

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoologická zahrada ve městě Tobe v prefektuře Ehime na jihu Japonska se rozhodla zaměstnance připravit pro případ, že by při zemětřesení došlo k poškození výběhu pro lvy a šelma utekla. Přitáhla díky tomu možná nečekanou pozornost. Záběry z bezpečnostního cvičení, na nichž ošetřovatelé honí muže v plyšovém kostýmu, se rychle staly hitem internetu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ošetřovatelé testovali své schopnosti minulý týden v sobotu. Místo skutečného zvířete však honili muže v roztomilém plyšovém kostýmu. Celá akce tak nabrala dost komické rozměry, jak potvrzuje video zveřejněné na internetu.

Na něm je vidět, jak místní pracovníci nejprve obklíčí muže v kostýmu lva pomocí síťových bariér v evakuované části zoo. Ten poté přes síť napadne jednoho ošetřovatele a strhne ho na zem, síťovou bariéru však neprotrhne.

Ošetřovatelé nakonec už zklidněné „zvíře” zasáhnou z auta zbraní, přičemž není zcela jasné, zda má jít jen o uspání, nebo o odstřel. Následně pracovníci z auta tyčí zkontrolují, zda je lev skutečně dost tuhý, načež ho skupina ošetřovatelů v síti naloží do auta.

Celý odchyt se zaujetím pozorovali ze svého výběhu skuteční lvi, kteří tak mohli získat představu, co by je při nenadálém útěku čekalo.

Podobná cvičení nejsou v Japonsku ničím výjimečným. Země je náchylná na častá zemětřesení, při kterých se na svobodu mohou dostat mnohá pro lidi nebezpečná zvířata. Zoologické zahrady se podobným způsobem v minulosti připravovaly i na možnost útěku polárního medvěda, leoparda či nosorožce. Vždy za pobaveného přihlížení návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám